Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان اصفهان افتخار دارد که روزگاری میزبان نابغه‌ای نظامی بود که اکثریت او را نقطه وصل ارتباط ارتش و سپاه در تاریخ انقلاب اسلامی می دانند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ سپهبد شهید علی صیاد شیرازی ۲۳ خرداد ماه سال ۱۳۲۳ در روستای کبودگنبد شهرستان درگز از توابع استان خراسان رضوی چشم به جهان گشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او سرلشکر نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و فرمانده آن نیرو از ۶ مهر ۱۳۶۰ تا ۱۲ مرداد ۱۳۶۵ بود.

علی صیاد شیرازی، در سال ۱۳۴۰ برای ادامه تحصیل به تهران هجرت کرد و سال ششم متوسطه را در تهران گذراند. او در سال ۱۳۴۲ موفق به اخذ دیپلم شد و در سال ۱۳۴۳ در کنکور دانشکده افسری شرکت کرد و پذیرفته شد و سرانجام در مهرماه ۱۳۴۶ در رسته توپخانه دانش‌آموخته شد. شهید صیاد شیرازی سر انجام با درجه ستوان دومی وارد ارتش جمهوری اسلامی ایران شد. او پس از گذراندن دوره های آموزشی مختلف در اصفهان و شیراز، به لشکر تبریز و سپس لشکر زرهی کرمانشاه منتقل شد.

شهید صیاد شیرازی در سال ۱۳۵۰ برای گذراندن دوره آموزش زبان انگلیسی به تهران منتقل شد و پس از پایان کلاس به موجب تسلط بالایی که به دست آورده بود، از استادان زبان انگلیسی ارتش شد.

ازدواج شهید صیاد شیرازی

وی زمانی که تصمیم داشت با دختر دایی خود، «عفت شجاع» ازدواج کند، با مخالفت ارتش حکومت پهلوی روبرو شد. حکومت پهلوی دلیل مخالفتش را سابقه مبارزاتی پدر «عفت شجاع» با حکومت مطرح کرد؛ اما سرانجام در اثر اصرار شهید صیاد، ارتش حکومت پهلوی با این ازدواج موافقت کرد.

 

گذراندن دوره های تخصصی توپخانه در اصفهان

شهید صیاد شیرازی که در اصفهان دوره تخصصی توپخانه را طی کرد، در سال ۱۳۵۲ برای تکمیل تخصص‌های توپخانه ای به آمریکا اعزام شد تا دوره هواسنجی بالستیک را بگذراند. او این دوره آموزشی را در شهر فورت سیل در ایالت اوکلاهما، در منطقه‌ای نظامی، با موفقیت و با نمره عالی و احراز رتبه نخست از میان ۲۰ افسر آمریکایی و ایرانی طی کرد و پس از گذراندن دوره، با تخصصی جدید به ایران بازگشت. ارتش هم برای استفاده از دانش نظامی بالای شهید صیاد شیرازی، او را در سال ۱۳۵۳ به مرکز توپخانه اصفهان منتقل کرد.

او از ابتدای پیروزی نهضت انقلاب اسلامی تا مهرماه ۱۳۵۸ در اصفهان بود و در این مدت با همکاری نیروهای نظامی و دوستان انقلابی خود، گروه ۳۰ نفره‌ای را تشکیل داد و به حفظ و حراست از پادگان پرداخت. تلاش‌های او پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ساماندهی ارتش و ساختار نیروهای مسلح نمود پیدا کرد و همه فهمیدند صیاد چه گنجی هست.

خلع درجات صیاد شیرازی در زمان جنگ!

پیروزی انقلاب آن هم به رهبری مردی که صیاد شیرازی او را می‌شناخت و دل به راهش داده بود، فصل تازه‌ای در زندگی او رقم زد. او به خاطر عقبه‌ای که داشت در جنگ و نیز تحرکات ضدانقلاب در کردستان حضور جدی داشت، اما در روزهای ابتدایی جنگ از آنجایی که شاهد آن بود رئیس جمهور وقت یعنی بنی‌صدر فعالیت‌هایی برای ایجاد اختلاف میان ارتش و سپاه می‌کند آن هم در آن برهه حساس کشور، دست به اعتراضاتی زد که منجر به خلع دو درجه نظامی او شد. هر چند این چیزها برای او که سال‌ها با هدف دیگری جلو آمده بود، نمی‌توانست ناراحتی و دلزدگی ایجاد کند.

شهید صیاد به خاطر رشادت‌هایی که در طول جنگ از خود نشان داد، سال ۶۰ به سمت فرماندهی نیروی زمینی ارتش منصوب شد و در عملیات‌هایی مانند بیت المقدس، والفجر 8 و… به صورت جدی و موفق کار فرماندهی نیروهای ارتش را بر عهده داشت.

کینه‌ای که در دل منافقین کاشته شد

آخرین عملیاتی که او خیلی موثر واقع شد و توانست تار و پود منافقین را از هم بپاشد، عملیات مرصاد در سال ۶۷ بود. منافقین برای این حمله برنامه‌ریزی‌های فراوانی کرده بودند و خواب و خیال زیادی برای فتح تهران دیده بودند. طبیعی بود کینه هر کس که مانع آن‌ها شود، بر دل‌هایشان خواهد ماند. این کینه ماند تا زمانی که علی صیاد شیرازی در سال ۷۲ به سمت جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد.

 

شهادت سپهبد صیاد شیرازی

سپهبد علی صیاد شیرازی سرانجام در روز ۲۱ فرودین ماه سال ۱۳۷۸ در تهران و مقابل درب منزلش، به دست اعضای سازمان مجاهدین خلق ترور و به فیض شهادت نائل آمد.

مراسم باشکوه تشییع و تدفین او با حضور مقام معظم رهبری، جمعی از فرماندهان یگان‌های مختلف نیروهای مسلح ایران و اقشار مختلف مردم برگزار شد.

حضرت آیت الله خامنه ای در توصیف شهید صیاد شیرازی می فرمایند: “صیاد شایسته شهادت بود؛ حقش بود؛ حیف بود صیاد بمیرد.”

حجت‌الاسلام احمد سالک که در سال‌های قبل از انقلاب با شهید صیاد شیرازی همراه بوده است در رابطه با نحوه آشنایی اش با شهید صیاد می گوید: “این آشنایی توسط یکی از علمای بزرگ اصفهان بود که مرا به مراسمی دعوت کرده بودند. زمانی که وارد منزل ایشان شدم، جوانی را با هیکل خیلی ورزشکاری و متدین دیدم که انگار سالیان زیادی با هم آشنا بودیم. با هم روبوسی کردیم و آن بزرگوار میزبان، شهید صیاد را به من معرفی کرد و پیشنهاد داد با یکدیگر ارتباط داشته باشیم و آشنایی ما از آنجا آغاز شد. ارتباط من با شهید صیاد بعد از این جلسه ادامه‌دار شد و با برخی دوستان ارتشی او جلسات زیادی داشتیم که سبب شد ارتباط من با شهید صیاد قوی‌تر شود.”

ترفیع درجه 5 روز قبل از شهادت

شهید صیاد شیرازی ۵ روز قبل از شهادتش، از دست فرماندهی کل قوا به درجه سرلشکری مفتخر شده بود و به خانواده‌اش می‌گفت: از جهتی خوشحالم بابت گرفتن این درجه، چون نشان می‌دهد رهبرم از من راضی است و رضایت او یعنی امام زمان (عج) هم از من راضی است. سپس از خانواده‌اش خواست برای شهادت او دعا کنند.

 

دلم برای صیادم تنگ شده

همسر شهید صیاد شیرازی می‌گوید: هیچ‌گاه مخالف شهادتش نبودم و می‌گفتم هر وقت باشد شما شهید می‌شوی، اما اول صبر کن پسرهایت را داماد کنی بعد.

سپهبد شهید علی صیاد شیرازی در حالی به شهادت رسید که وقتی خانواده‌اش فردای دفن پیکر او به سر مزار رفتند متوجه شدند مقام معظم رهبری حتی از آنها زودتر بر سر مزار آمده و به خانواده شهید می‌فرمایند: «دلم برای صیادم تنگ شده، خیلی وقت است او را ندیدم»

پیکر پاک این سرباز راستین نهضت حضرت روح الله در قطعه ۲۹ گلزار شهدای بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: علی صیاد شیرازی صیاد شیرازی گذراندن دوره شهید صیاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۶۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای ضرب‌الاجل قالیباف به دولت چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

جلال رشیدی کوچی درباره ضرب‌الاجل رئیس مجلس به دولت درباره مسائل اقتصادی و این که افکار عمومی مطرح می‌کند این ضرب‌الاجل چرا زودتر از این مطرح نشد آیا این اتفاق ربطی به کرسی ریاست در مجلس دوازدهم پیدا می‌کند، گفت: هنگامی که در این زمان انجام می‌شود خواه ناخواه همین ذهنیت ایجاد می‌شود، زیرا قبل از آن هم فرصت بود و این گونه نیست که دولت آقای رئیسی الان سر کار آمده باشد، اما وقتی در این زمان مطرح می‌شود ناخواسته ذهن به این سمت می‌رود که این تقارن می‌تواند همان ذهنیت را ایجاد کند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: همانطور که به نظر می‌آمد این ضرب‌الاجل در این چند روز که مجلس هم جلسه داشت، جواب نداد، چون عملا این چند روز مجلس روی بودجه بود و بعد هم تعطیل شد و هفته آخر هم اختتامیه است و نخود و نخود هرکه رود خانه خود.

وی درباره این‌که آیا دولت از مجلس حساب می‌برد، بیان کرد: الان دیگر خیر مجلس در روز‌های آخر خودش است، به جز این‌که زهر چشمی باشد برای مجلس بعدی که اگر این آقایان به عنوان هیأت رئیسه باشند ممکن است بخواهند کاری کنند.

رشیدی کوچی درباره این‌که برخی مدعی هستند که مجلس دوازدهم هم ممکن است وکیل الدوله باشد، گفت: خیر، حدس و پیش‌بینی‌ام این است که مجلس بعدی بیشتر از این درگیر حواشی خواهد بود و تسویه حساب‌های درون حزبی و گروهی انجام خواهد شد. تسویه حساب‌هایی که از الان شروع شده است و آن زمان چه بشود!

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • بهترین وزیر آموزش و پرورش بعد از انقلاب که بود؟
  • طرح ولایت آیت الله مصباح یزدی اثرات عمیقی در جوانان داشت
  • ماجرای ضرب‌الاجل قالیباف به دولت چیست؟
  • ادعای ارتباط رامین یکتاپرست با سپاه تکذیب شد
  • کوهرنگ خنک‌ترین نقطه چهارمحال و بختیاری
  • آموزش، نقطه مشترک بین ارتش و آموزش وپرورش است 
  • فیلم| طرح منافقین خلق در سال ۵۴، برای ترور آیت‌الله بهشتی!
  • تقویت و ترویج آثار شهید مطهری موجب بصیرت افزایی
  • تفکرات شهید مطهری قابلیت پاسخگویی به شبهات جامعه امروز را دارد
  • دلنوشته فرمانده اسبق سپاه امیرالمومنین (ع) همزمان با تفحص پیکر شهید «محمدشفیع فیضی‌زاده»