Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سرویس دفاع و امنیت مشرق، منطقه اقیانوس هند که در نزدیکی آبهای کشورمان قرار گرفته به سرعت در حال بدل شدن به یکی از نقاط حساس و پر خبر دنیاست و در آینده شاهد حضور حجم بسیار بیشتری از کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای در آنجا خواهیم بود. نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در سالهای اخیر و در راستای تبدیل شدن به یک نیروی راهبردی، برنامه ها و فعالیت های زیادی در این منطقه انجام داده که از جمله آن، بحث حفاظت از نفتکش ها و شناورهای تجاری ایرانی است که به همین خاطر، شناورهای سنگین نداجا اعم از سطحی و زیرسطحی در این منطقه حضور پر رنگی داشته و دریانوردی را به سمت دریای سرخ و دریای مدیترانه نیز ادامه داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از طرف دیگر نیروی دریایی سپاه نیز اعلام کرده به دنبال حضور در این منطقه است. دریادار تنگسیری فرمانده این نیرو اخیرا در یک گفتگوی رسانه ای اعلام کرده که به نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ابلاغ مأموریت شده تا در آب‌های دوردست حضور یافته و این حضور دائمی باشد. سردار تنگسیری عنوان داشته که: به دنبال ایجاد پایگاه در اقیانوس هند هستیم و این مهم را تا پایان امسال عملیاتی خواهیم کرد. وی در همین زمینه با اشاره به تکرار چندین نوبت مزاحمت از سوی دزدان دریایی و بعضی از شناورهای بیگانه برای ماهی‌گیران و لنج‌داران ایرانی در آب‌های دریای عمان و در دهانه اقیانوس هند، تصریح کرد: سپاه دیگر اجازه چنین تعدی‌هایی را با حضور قدرتمندانه خود در اقیانوس هند و دریای عمان نخواهد داد.
بررسی ها نشان می دهد امروزه در منطقه اقیانوس هند چندین اتحاد در حال شکل گیری است؛ از طرفی آمریکا با دور شدن از پاکستان به عنوان متحد سنتی خود به سمت هندوستان گرایش پیدا کرده تا با استفاده از اختلافات گسترده هند با چین جلوی قدرت چینی ها سدی ایجاد کند. در عین حال چینی ها نیز برای مقابله با این مسئله گسترش روابط با پاکستان و ایران را در نظر گرفته اند. البته هندوستان با ایران نیز از روابط خوبی برخوردار بوده و برای نمونه سرمایه گذاری گسترده ای در بندر چابهار کرده و از طرفی نیز چین در سواحل پاکستان سرمایه گذاری کرده و دو کشور در این زمینه در رقابت هستند.
از طرف دیگر روسیه نیز سطح روابط خوبی را هم با چین، ایران، هند و البته پاکستان دارد و از جمله شرکای مهم نظامی و امنیتی هر ۴ کشور محسوب می شود. این پیچیدگی سنگین و روابط چند طرفه بین کشورهای حاضر در منطقه و قدرت های فرامنطقه ای حاضر در اقیانوس هند نشان دهنده این مسئله است که این پهنه آبی تبدیل به صفحه شطرنج بزرگان جهان شده و ایران نیز یکی از اجزا مهم این صفحه و رقابت محسوب می شود. در روزهای اخیر و با به وجود آمدن درگیری های مرزی بین چین و هند، منطقه اقیانوس هند نیز صحنه افزایش فعالیت های دو کشور شده و یگان های دو طرف هم دیگر را زیر نظر دارند.
در کنار همه این رقابت ها و حساسیت های نظامی که حضور پرقدرت چین به عنوان ابرقدرت جدید در آنها مشهود است، برنامه مدرن سازی دریایی بین دو همسایه اصلی در این منطقه یعنی هند و پاکستان ادامه دارد که در ادامه به آن نگاهی خواهیم داشت.
پاکستان؛ پیش به سوی افزایش قدرت دریایی با ترکیب بومی و خارجی
کشور پاکستان در سالهای اخیر در بحث دفاعی و خصوصا مسئله دریایی روند توسعه سنگینی را آغاز کرده و در این راه از کمک های کشورهایی مثل چین و ترکیه در حجم بالایی برخوردار شده است. یکی از نمونه های جالب بحث ارتقاء زیردریایی های کلاس آگوستا ۹۰ بی نیروی دریایی پاکستان بود که یک شرکت ترکیه ای و یک شرکت فرانسوی برای ارتقاء آنها با هم به رقابت پرداختند. در کمال تعجب این شرکت ترکیه ای STM بود که قرارداد برای ارتقاء سه زیردریایی این کلاس را بدست آورد. اما اخیرا موفقیت بسیار بزرگتری برای صنایع دفاعی ترکیه در بازار پاکستان رخ داده که از آن به عنوان بزرگترین قرارداد تاریخ صنایع نظامی ترکیه یاد می شود که بر اساس آن، پاکستان چهار فروند ناوچه جنگی کلاس Ada را از ترکیه خریداری می کند. این شناورهای ساخت ترکیه تحت برنامه MILGEM برای نیروی دریایی ترکیه ساخته شده و حالا پاکستان اولین مشتری خارجی این ناوچه های موشک انداز است.
 چهار ناو پروژه Milgem برای نیروی دریایی پاکستان ساخت می شود که دو ناو در ترکیه و دو ناو دیگر با انتقال فن آوری در کراچی پاکستان ساخته خواهد شد. اولین شناور در سال ۲۰۲۱ میلادی به آب خواهد افتاد و احتمالا در سال ۲۰۲۳ به پاکستان تحویل می شود. در نهایت تحویل ۴ ناو مورد نظر در سال ۲۰۲۵ میلادی تکمیل خواهد شد.  
آغاز ساخت شناورهای موشک انداز برای نیروی دریایی پاکستان در ترکیه   این شناورها با موشک های ضد هوایی پرتاب عمودی HHQ-۱۶ ساخت چین مسلح خواهند شد. در بخش موشک های ضد کشتی گزینه های مورد نظر یا C-۸۰۲ چینی یا موشک های ضد کشتی بومی Harbah خواهد بود. این شناور ها ۹۹ متر طول، ۲۴۰۰ تن وزن و قابلیت حمل یک بالگرد ۱۰ تنی را خواهند داشت. اما سفارش های اخیر پاکستان به چین بسیار مهم تر است. پاکستانی ها در دو مرحله ۴ فروند ناو محافظ تایپ ۰۵۴ را از چین خریداری کرده که این ۴ ناو تا سال ۲۰۲۱ به پاکستان تحویل می شود. این ناوها در کنار سایر شناورهای چینی و ترکیه ای جایگزین ناوگان شناورهای غربی پاکستان می شود.  
مراسم آغاز به ساخت یکی از ناوهای محافظ تایپ ۰۵۴ برای ارتش پاکستان   ناوهای محافظ کلاس ۰۵۴ به مجموعه ای از رادارهای ساخت چین مثل رادار جستجو گر سه بعدی تایپ ۳۸۲، رادار هدف یاب ماوراء افق تایپ ۳۴۴ و یا رادارهای کنترل آتش موشک های سطح به هوا و سطح به سطح مجهز است. سامانه ارتباط ماهواره ای در باند Ku، گیرنده هشدار راداری و سامانه جمع آوری سیگنالهای الکترونیکی که همه ساخت چین است از دیگر سامانه های الکترونیکی این ناو به حساب می آید. در بخش تسلیحات این شناور چینی به ۳۲ موشک سطح به هوای HQ-۱۶ و ۸ فروند موشک سطح به سطح کروز C-۸۰۳ با قابلیت حمله به اهداف در روی سطح آب و خشکی مسلح شده است. یک توپ ۷۶ میلی متری و دو توپ ۷ لول ۳۰ میلی متری به همراه اژدرهای ۳۲۴ میلی متری و راکت های ضد زیردریایی تسلیحات این ناومحافظ چینی را تشکیل می دهند. این ناو همچنین توان حمل یک فروند بالگرد مثل کاموف ۲۸ یا Z-۹C را دارا می باشد.
شرکت هلندی Damen نیز اخیرا ساخت دو شناور برای نیروی دریایی پاکستان را به پایان رسانده که این شناورها در حقیقت نوعی ناوچه موشک انداز هستند که البته هنوز سیستم های راداری و تسلیحاتی بر روی آنها نصب نشده است. این ناوچه های موشک انداز ۹۰ متر طول، ۱۴ متر عرض، ۲۳۰۰ تن وزن دارند. با انتقال این شناورها به پاکستان بحث نصب تسلیحات و سیستم های راداری انجام خواهد شد.  
به آب اندازی یکی از شناورهای سفارش داده شده پاکستان به شرکت هلندی Damen   اما در این میان مهم ترین و سنگین ترین قرارداد بین چین و پاکستان، در بحث توسعه توان دریایی در سال ۲۰۱۵ میلادی به ارزش ۵ میلیارد دلار برای ۸ فروند زیردریایی تایپ ۰۳۹A به امضاء رسیده است. این زیردریایی ها کم کم در دهه آینده میلادی به پاکستانی ها تحویل می شود. این نسل جدید از زیر سطحی ها با ترکیبی از اژدر و موشک های کروز مجهز شده و از سطح قابل قبولی از پنهانکاری برخوردار خواهند بود.
همچنین یکی دیگر از بخش هایی که پاکستان در حوزه دریایی شدیدا در حال سرمایه گذاری در آن است مسئله گشت دریایی و جنگ ضد زیردریایی است. این کشور در کنار ناوگان هواپیماهای گشت دریایی P-۳ ساخت آمریکا در حال به خدمت گرفتن یک مدل خاص از هواپیماهای گشت دریایی و ضد زیردریایی بر اساس هواپیمای مسافربری ATR-۷۲ است. نیروی دریایی پاکستان ۴ فروند از این پرنده را سفارش داده و اخیرا یکی از این هواپیماها با انتقال به آلمان در حال طی کردن دوره مجهز شدن به تجهیزات مختلف مثل سیستم های رصد الکترواپتیکالی، رادار آرایه فازی برای جستجوی سطحی و سیستم پرتاب اژدر است.  
هواپیمای ATR-۷۲ پاکستانی در آلمان برای نصب سیستم های مربوط به گشت دریایی و جنگ ضد زیردریایی   هندوستان؛ تلاش برای مقابله با دو دشمن قدرتمند
هندوستان به عنوان یکی از پر جمعیت ترین کشورهای جهان در سالهای اخیر چالشهای نظامی و امنیتی را با پاکستان تجربه کرده و اخیرا نیز روابط دهلی نو و پکن وارد فاز تقابل شده است. گسترش شدید توانایی های نظامی، خصوصا دریایی در چین و از طرفی نزدیکی آمریکا به هندوستان شرایط دو کشور را هر چه بیشتر به نوعی جنگ سرد نزدیک کرده است. هندی ها در سالهای اخیر با یک مشکل بزرگ رو به رو شده اند و آن هم مبارزه در دو جبهه است. چین با استفاده از غیبت آمریکا در حال افزایش روز افزون جا پای خود در پاکستان بوده و با تقویت ارتش این کشور در حال ایجاد فضای فشار روی هند از یک سمت است و به همین دلیل همیشه بخشی از ارتش هند بایستی معطوف به پاکستان باشد. چینی ها نیز با توسعه سنگین بخش نظامی و خصوصا دریایی اکثر کشورهای رقیب در منطقه را به چالش کشیده و در حال حاضر هندوستان نیز برنامه بسیار سنگینی را برای نوسازی قوای دریایی خود در دستور کار قرار داده است.
یکی از بحث های مهم برای هندی ها توسعه توان هوادریا، گشت دریایی و جنگ ضد زیردریایی بوده است. به این منظور هندی ها خرید گسترده ای را از آمریکا انجام داده و در مجموعه ۱۲ فروند هواپیمای گشت دریایی P-۸ ساخت شرکت بوئینگ را سفارش داده اند که عمده آنها تحویل شده است. در عین حال هندی ها قصد خرید ۱۰ فروند دیگر از این پرنده ها را نیز دارند.  ۳ فروند ایلوشین ۳۸ روسی نیز از دیگر دارایی های هند در بخش گشت دریایی و جنگ ضد زیردریایی است.  
هواپیمای گشت دریایی P-۸ ارتش هند   بخش مهم دیگر ناوهای هواپیمابر هستند که در سالهای اخیر هندی ها سرمایه گذاری بسیار سنگینی را در آن انجام دادند. ناو هواپیمابر INS Vikramaditya در حال حاضر تنها ناوهواپیمابر عملیاتی هندوستان است که در حقیقت یک ناو ساخت شوروی سابق از کلاس کیف بود. این ناو بعد از خریداری توسط هند از روسیه طی یک ارتقاء بسیار سنگین و تغییر ظاهری و نصب سیستم های جدید و حضور جنگنده های میگ ۲۹ سری K به عنوان ناوهواپیمابر وارد خدمت هند شد.  
ناوهواپیمابر INS Vikramaditya   در حال حاضر هندی ها ناو INS Vikrant را داخل این کشور در دست ساخت دارند که وزنی در حدود ۴۰ هزار تن داشته و می تواند بین ۳۰ تا ۴۰ جنگنده را با خود حمل کند. این ناوهواپیمابر احتمالا بین سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ میلادی وارد خدمت خواهد شد. هندی ها همچنین برنامه ای برای ساخت یک ناوهواپیمابر ۶۵ هزار تنی به اسم INS Vishal را دارند که احتمالا در دهه آینده میلادی وارد خدمت می شود.  
ناو هواپیمابر INS Vikrant   در بخش شناورهای سنگین سطحی رزمی، هندی ها ترکیبی از توانایی های بومی و خارجی را وارد کار کرده اند و در سالهای آینده حجم بسیار سنگینی از شناورها را وارد خدمت خواهند کرد. یکی از برنامه ها ساخت ناوشکن های کلاس Visakhapatnam است که ۴ فروند آنها در حال ساخت است و در دهه فعلی وارد خدمت می شود. این شناورها از طراحی پنهانکار بهره برده و وزنی در حدود ۷۴۰۰ تن بهره می برد. سلاح هایی مثل موشک کروز براهموس و موشک ضد هوایی باراک از جمله تسلیحات اصلی آن خواهد بود. کل این برنامه در حدود ۵ میلیارد دلار هزینه در بر خواهد داشت.
برنامه دیگر توسعه نسل جدید از ناوهای محافظ به اسم کلاس Nilgiri که در حدود ۶۶۰۰ تن وزن داشته و از نظر تسلیحاتی نزدیک به ناوشکن های کلاس Visakhapatnam است. هندی بنا دارند تا ۷ فروند از این شناورها را ساخته و بین سال های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۵ وارد خدمت خواهند شد. هزینه ساخت کل این ناوها در حدود ۶.۳ میلیارد دلار خواهد بود.  
به آب اندازی ناو Nilgiri  در بمبئی هند   بخش زیردریایی از دیگر جمله بحث های مهم برای هندی ها به حساب می آید. هندی ها در حال حاضر ترکیبی از زیردریایی های آلمانی، فرانسوی و روسی را در خدمت دارد. جدیدترین زیردریایی های وارد خدمت شده به ارتش هندوستان کلاس Kalvari هستند که در اصل ساخت فرانسه هستند و در هند به صورت تحت لیسانس ساخته می شوند. در حال حاضر دو فروند از این زیردریایی های عملیاتی شده و ۴ فروند دیگر آن نیز در مراحل مختلف ساخت و آزمایش های قبل از ورود به خدمت هستند.  
زیردریایی INS Vela از کلاس Kalvari قبل از به آب اندازی   زیردریایی های اتمی حامل موشک بالستیک کلاس Arihant یکی دیگر از شناورهای مهم هند است که می تواند موشک های بالستیک تا برد ۳۵۰۰ کیلومتر را حمل کند. هندی ها برنامه ای برای ساخت سه فروند دیگر از این زیردریایی ها را دارند. در بخش زیردریایی های اتمی تهاجمی هندی ها به دنبال اجاره کردن یک فروند زیردریایی کلاس آکولای جدید از روسیه هستند که در کنار یک زیردریایی دیگر از همین کلاس که چند سال قبل کرایه کرده بودند وارد خدمت کنند. برنامه هایی برای توسعه نسل جدید از زیردریایی های تهاجمی بومی اتمی نیز در هند در جریان است.  
زیردریایی اتمی تهاجمی INS Chakra ساخت روسیه از کلاس آکولا در خدمت هندوستان   اما بخش مهمی از برنامه های زیر دریایی هند پروژه ای موسوم به ۷۵I است که بر اساس آن هند به دنبال خرید و تولید تحت لیسانس ۶ فروند زیردریایی جدید در داخل کشور است. مدل هایی از آلمان، فرانسه، روسیه و اسپانیا و کره جنوبی در حال حاضر در این رقابت حضور دارند و هنوز دولت هند تصمیم نهایی را در این خصوص اتخاذ نکرده است.  این پروژه در حدود ۷ میلیارد دلار برای هند هزینه در بر خواهد داشت.
با این اوصاف مشخص است که منطقه اقیانوس هند بیش از پیش مورد توجه قدرت های بزرگ و منطقه ای است و حضور پر رنگ تر چین در این منطقه، خصوصا با برخی اخبار مربوط به توسعه یک پایگاه نظامی در سواحل جنوبی پاکستان، احتمال افزایش سطح حضور قدرت های فرامنطقه ای خصوصا آمریکا در این نقطه از جهان نیز افزایش پیدا خواهد کرد. نیروهای مسلح کشورمان نیز در سال های اخیر و با توجه به دستورات صادر شده از طرف فرمانده معظم کل قوا برنامه جامع و وسیعی را برای توسعه سواحل مکران و حضور پر رنگ در آب های اقیانوس هند تدارک دیده که اعلام حرکت اخیر سپاه نیز به همین منظور و در این راستا تلقی می شود.
البته توسعه قدرت دریایی مسئله ای است که نیازمند توجه دولت، مجلس و تمامی نهادهای بالا دستی کشور بوده و بدون وجود یک نظم سیستمی رسیدن به یک قدرت دریایی منسجم برای حضور در آب های فراسرزمینی ممکن نیست. از جمله مسائل مهم در این بخش توجه به بحث بودجه مربوط به توسعه توان دفاعی کشور، تامین زیرساخت ها در سواحل دریای عمان و هزینه در بخش های مربوط به تحقیق و توسعه است که به شکلی که باید و شاید در سالهای اخیر به دلایل گوناگون مورد توجه دولت ها قرار نگرفته است. در هر صورت آینده این منطقه و نیاز به حضور در آب های آزادی امری است که توجه و حمایت بیشتر قوه مجریه و مقننه را طلب می کند؛ امری که لازمه ای مهم برای توسعه آینده توان دریایی کشور خواهد بود.


منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: پاکستان اقیانوس هند ترکیه نیروی دریایی پاکستان برای نیروی دریایی منطقه اقیانوس هند اقیانوس هند سالهای اخیر سرمایه گذاری زیردریایی ها میلیارد دلار بسیار سنگین حال حاضر موشک انداز وارد خدمت برنامه ها خواهد شد منطقه ای حضور پر ۴ فروند هندی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۰۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی+ فیلم/ مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه/ هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن/ حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن

بین الملل تابناک: لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی، مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه، هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن، حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن و آغاز آزمایش بزرگترین ناو هواپیمابر چین از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.

لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی+ فیلم

نیروهای مسلح یمن سه شنبه شب لحظه حمله به کشتی سیکلادیس (CYCLADES) را منتشر کرد.

این کشتی که عازم بنادر فلسطینی اشغالی بود، با چندین فروند پهپاد در دریای سرخ و بامداد امروز هدف حمله قرار گرفت.

در همین راستا، یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح یمن بامداد سه شنبه با تأیید حمله به کشتی عازم سرزمین های اشغالی گفت: علیه کشتی‌های جنگی دشمن در دریای سرخ از جمله ۲ ناوشکن آمریکایی، با تعدادی پهپاد عملیات نظامی انجام دادیم.

وی با بیان اینکه این عملیات موفقیت آمیز بود، افزود: نیروی دریایی، موشکی و نیروی هوایی ما عملیات مشترکی را علیه کشتی سیکلادیس (CYCLADES) در دریای سرخ انجام دادند و ضربه دقیق بود.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن، اضافه کرد: هدف قرار دادن کشتی سیکلادیس پس از آن صورت گرفت که این کشتی در ۲۱ آوریل (۲ اردیبهشت) عازم بندر ام‌الرشراش (ایلات اشغالی) با استفاده از روشی فریبنده و استتار با ادعای اعزام به بندری دیگر، شده بود.

سریع همچنین گفت: ما با تعدادی پهپاد کشتی اسرائیلی اِم‌اس‌سی اوریون (MSC ORION) را در اقیانوس هند هدف قرار دادیم.

وی افزود: ما با حمایت مردم بزرگمان و مردم آزاده امت اسلامی به عملیات نظامی خود در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و دفاع از یمن عزیز ادامه می‌دهیم.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن در پایان تاکید کرد که عملیات این کشور تنها با برداشتن محاصره غزه و توقف تجاوز نظامی به مردم فلسطین در این باریکه، متوقف خواهد شد.

مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه

وزیر امور خارجه انگلیس با هشدار درباره پیامدهای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی این کشور برای روابط دیپلماتیک لندن با تهران، گفت که این اقدام به نفع انگلیس نیست.

در پی برخی درخواست‌های ضدایرانی برای قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست تروریستی کشورهای اروپایی، "جیمز کامرون" وزیر امور خارجه انگلیس گفت که تحریم‌های فعلی علیه این شاخه نظامی ایران کفایت می‌کند و اقدام یاد شده مانع گفت‌وگوی تهران و لندن از کانال‌های دیپلماتیک و تضعیف جایگاه انگلیس خواهد شد.

شبکه اسکای‌نیوز در این باره گزارش داد: کامرون با حضور در کمیته دفاعی و روابط خارجی مجلس اعیان انگلیس گفت که تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران ایران ضرورتی ندارد و وضعیت فعلی که کلیت این گروه در آن تحت تحریم است، کفایت می‌کند.

کامرون به این کمیته گفت: تمامی کارهایی که باید برای فشار آوردن به ایران انجام دهیم و با آن اطمینان داشته باشیم که هر جایی که اقدامی غیرقانونی انجام دادند، علیه آن‌ها اقدام کنیم، به واسطه مقررات تحریمی‌ای که آن را تقویت کرده‌ایم، پابرجا است.

او گفت: ما کلیت سپاه پاسداران ایران را تحریم کرده‌ایم. وقتی از نهادهای قضایی، پلیس و اطلاعاتی می‌پرسم که آیا این کار اضافی برای اقدام علیه این افراد هنگام انجام دادن کارهایی که مورد تاییدمان نیست، نیاز است یا نه، پاسخشان منفی است.

وزیر امور خارجه انگلیس با هشدار درباره پیامدهای این اقدام برای روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس گفت: در واقع، این نوع محکومیت باعث پایان دادن به روابط دیپلماتیک خواهد شد و این در حالی است که ما همین حالا هم روابط دیپلماتیک مختصری داریم و من به عنوان کسی که مکالمات زیادی با وزیر امور خارجه ایران داشته است، می‌گویم که ما الان واقعا امکان داشتن این مکالمه را داریم.

او ادامه داد: وقتی قرار است برای گسترش درگیری‌ها تلاش کنیم، وقتی قرار است پیام مستقیمی به ایران منتقل کنیم، می‌خواهم خودم کسی باشم که این مکالمه را انجام می‌دهد. نمی‌خواهم به همتای فرانسوی‌ام زنگ بزنم و بگویم "ممکن است این پیام را به ایرانی‌ها منتقل کنی؟"

کامرون گفت: فکر می‌کنم این به نفع بریتانیا نیست و باعث تقویت رویرکردمان نمی‌شود، بلکه آن را تضعیف می‌کند.

او همچنین مدعی شد که مقامات ایران گاهی برای تفسیر کردن پیام کشورهایی که با آن‌ها روابط دیپلماتیک ندارند، با او تماس می‌گیرند و می‌پرسند "از نظر شما معنای این چه می‌تواند باشد؟"

کامرون با این ادعا می‌گوید که به همین دلیل مایل است خود با همتایان ایرانی‌اش گفت‌وگو کند.

هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن

جنبش انصارالله یمن به آمریکا درباره هرگونه اقدام برای تشدید تنش علیه یمن هشدار داده و تاکید کرد که انصارالله انباری از سلاح‌های بازدارنده ویژه در اختیار دارد.

 «محمد علی الحوثی» عضو شورای سیاسی جنبش انصارالله یمن در پلتفرم «ایکس» به آمریکا درباره هرگونه اقدام نظامی علیه یمن هشدار داد و تاکید کرد که این جنبش زرادخانه بزرگی از سلاح‌های بازدارنده ویژه در اختیار دارد.

محمدعلی الحوثی در ادامه نوشت: با آتش بازی نکنید، تمام آنچه از انبار استراتژیک سلاح‌های بازدارنده یمن انتظار دارید، این است این انبار چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی بسیار بسیار بسیار بزرگتر از حد تصور شما است.

 پیش از این «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن نیز به آمریکا درباره هرگونه تشدید تنش هشدار داده و این کشور را تهدید کرد عامل پیامدهای هیچ‌گونه تنشی در مرزهای یمن نباشد.

المشاط گفت: مقدمات مشکوک موجود برای منصرف کردن یمن و تضعیف نقش موثر آن در دفاع از فلسطین به شکست ختم خواهد شد.

حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن

 هواپیماهای جنگی آمریکا و انگلیس منطقه «رأس عیسی» در بخش الصلیف واقع در استان الحدیده در غرب یمن را بمباران کردند.

هنوز جزییات این حمله مخابره نشده است اما روزنامه الاخبار لبنان روز (سه‌شنبه) به نقل از منابع نظامی در صنعا گزارش داد که آمریکا در حال آماده شدن برای تجاوز هوایی گسترده به یمن به منظور پشتیبانی از حمله زمینی گروه‌های وابسته به امارات متحده عربی در چند جبهه است.

بر اساس این گزارش، تحرکات در جبهه‌های میدانی در استان‌هایی مانند تعز و لحج و تحرکات رصد شده آمریکایی‌ها در منطقه در ۴۸ ساعت گذشته، همگی نشان از آمادگی آمریکا برای تجاوز گسترده نظامی به خاک یمن با مشارکت کشورهای عربی دارد.

آغاز آزمایش بزرگترین ناو هواپیمابر چین

رسانه‌های چین چهارشنبه گزارش دادند که آزمایش‌های دریایی تازه‌ترین و بزرگترین ناو هواپیمابر این کشور به نام «فوجیان» آغاز شد.

شینهوا نوشت که فوجیان حدود ساعت هشت صبح به وقت محلی لنگرگاه «جیاننان» در شانگهای را ترک کرد.

شینهوا افزود که در این آزمایش «ثبات و قابلیت توان رانشی و سامانه‌های الکترونیکی» فوجیان سنجیده خواهد شد.

فوجیان پس از «لیائونینگ» و «شاندونگ» سومین ناو هواپیمابر چین و بزرگترین کشتی نیروی دریایی این کشور است.

ناو هواپیمابر فوجیان که برای اولین بار در ژوئن ۲۰۲۲ (خرداد- تیر ۱۴۰۱) از آن رونمایی شد، کاملا به صورت داخلی طراحی و ساخته شده است.

این ناو هواپیمابر بزرگتر و به لحاظ فناوری پیشرفته‌تر از شاندونگ (رونمایی شده در ۲۰۱۹) و لیائونینگ است که چین در سال ۱۹۹۸ از اوکراین خرید و آن را بازطراحی کرد

به غیر از ناوهای هواپیمابر کلاس فورد (یک کلاس جدید از ناوهای هسته‌ای توسعه یافته برای نیروی دریایی آمریکا)، فوجیان تنها ناو هواپیمابر در جهان خواهد بود که مجهز به آخرین سامانه الکترومغناطیسی پرتاب هواپیما است.

 

 

دیگر خبرها

  • دعوت سپاه از مردم برای نقش‌آفرینی در کنگره شهدای استان مرکزی
  • غول جدید ماهواره‌ای به رقابت با ایلان ماسک می‌رود
  • هدف آمریکا از ساخت اسکله غزه چیست؟ / نگرانی از پروژه امنیتی جدید آمریکا و رژیم صهیونیستی در قالب «مهاجرت داوطلبانه» +عکس و فیلم
  • در ساخت زیردریایی و شناورهای زیرسطحی به بومی‌سازی رسیدیم
  • جنگ دریایی بی‌سابقه میان ارتش یمن و آمریکا و انگلیس در ۴۸ ساعت گذشته
  • لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی+ فیلم/ مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه/ هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن/ حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • پاکستان اولین زیردریایی پیشرفته خود را از چین تحویل گرفت
  • نقش‌آفرینی ورزشکاران بسیجی گوشه‌ای از افتخارات بسیج است
  • ساقط کردن ۶ موشک «اتکمز» آمریکا توسط ارتش روسیه